ActiveCampaign synchronisatie via maatwerk mogelijk gemaakt

ActiveCampaign is een marketing e-mailtool waarmee je verschillende onderdelen aan elkaar kan koppelen en automatiseren. Voor een van onze klanten hebben wij een synchronisatie met ActiveCampaign  opgezet via een stukje maatwerk in Alexion CRM.

Via Alexion CRM kunnen Personen, Organisaties en/of Werknemers eenvoudig worden gesynchroniseerd. Hierbij kunnen we alle soorten velden gebruiken. Standaard accepteert ActiveCampaign e-mailadres, voornaam en achternaam. Maar dit is volledig uit te breiden met eigen velden.

Werking van de synchronisatie

Tijdens het opslaan van een kaart in Alexion CRM worden de gegevens naar een eigen synchronisatie tool verstuurd. Deze synchroniseert de gegevens elke 5 minuten naar het ActiveCampaign platform. Op deze manier kan je in Alexion CRM supersnel opslaan en worden de gegevens vanzelf naar ActiveCampaign gezet.

ActiveCampaign heeft ondersteuning voor eigen velden. Dit zijn velden die we via maatwerk kunnen invullen. Deze velden kunnen van verschillende types zijn, bijvoorbeeld tekst of datum. Maar ook speciale velden waarbij een of meerdere opties mogelijk zijn, zoals vink-vakjes, dropdowns of radio-buttons. Onze synchronisatietool zorgt ervoor dat deze velden automatisch worden aangemaakt in ActiveCampaign als je een nieuwe waarde toevoegt.

Voordelen van ActiveCampaign

  • Volledige aan te passen aan jouw wensen
  • Snelle synchronisatie
  • Verstuur automatisch e-mails op basis van specifieke waarden

Meer informatie

Op de website van “Leer E-mailmarketing” vind je veel meer informatie over wat er allemaal mogelijk is met het e-mailmarketingsysteem van Active Campaign.

Active Campaign marketingsysteem