Berichten versturen via WhatsApp

WhatsApp kan een handig communicatiemiddel zijn om je klanten te bereiken. Bijvoorbeeld om ze een notificatie te versturen over de status van hun order, werkzaamheid of andere informatie. Via Maatwerk is het mogelijk om dergelijke berichten te versturen vanuit Alexion CRM met de koppeling met WhatsApp via MessageBird.

WhatApp

WhatsApp heeft beveiligingen ingebouwd om te zorgen dat je niet zomaar willekeurige berichten naar mensen kan sturen (spammen). Je moet van tevoren de berichten laten keuren door WhatsApp, vervolgens mag je deze berichten dan versturen vanuit Alexion CRM. Heeft de klant eenmaal gereageerd op je bericht, dan mag je binnen 24 uur onbeperkt berichten sturen, net zoals je gewend bent op de telefoon. Dus: het eerste bericht dat je wilt versturen vanuit Alexion CRM moet een door WhatsApp goedgekeurd bericht/sjabloon zijn.

Via een knop op de Organisatiekaart (of waar jij de knop wilt hebben) kan je templateberichten versturen naar je klant.

Voorbeelden van standaard-templateberichten:

  • Bijvoorbeeld om te vertellen dat de bestelling klaar staat
  • … dat de auto binnenkort een APK-keuring nodig heeft
  • … dat de aanhangwagen aan onderhoud toe is
  • … dat je contact hebt proberen op te nemen
  • In principe kan elk type bericht zolang het maar geen reclame is.

Vervolgens kan de klant reageren. Jij kan dan binnen 24 uur een reactie geven op dat bericht, dit keer via gewoon “chatten”. Reageer je te laat, dan moet je opnieuw een templatebericht versturen.

Ook is het mogelijk dat als een klant een WhatsApp-bericht aan jou stuurt, je direct kan reageren op deze berichten zonder eerst een standaard/template-bericht te hoeven sturen.

WhatsApp-dashboard

Met ons experimentele berichtenpanel krijg je notificaties bij nieuwe berichten, kunnen meerdere gesprekken worden ingezien en wordt de gesprekshistorie bewaard.

Wil je meer weten wat de koppeling met WhatsApp voor jou kan betekenen? Neem dan contact op, bijvoorbeeld via de chat in Alexion CRM. Dan vertellen wij je alles over de koppeling, de mogelijkheden en de kosten.