Baas over mijn eigen tijd

Elke ondernemer kent het dagelijkse gevecht met de agenda. Wie is de baas, jij of je agenda? Ooit kreeg ik de volgende tip van een Engels verkooptrainer. Een tip voor ondernemers die echt baas over eigen tijd willen worden. 

Maar 15 minuten per dag!

Je zet je wekker elke dag 15 minuten vroeger. Die 15 minuten gebruik je om in alle rust met je agenda voor je neus de dag van gisteren te evalueren. Je schrijft één verbeterpunt op wat je anders of beter had kunnen plannen. Van die verbeterpunten hou je een zorgvuldige administratie bij. Vervolgens laat je de dag die komt nog even op je inwerken. En dat doe je elke dag weer, 15 minuten lang, niet korter en niet langer. Let wel, het moet een vast dagelijks ritueel worden.

Op eigen kracht

Na enige tijd merk je dat het steeds lastiger wordt om tijdens de dagelijkse evaluatie verbeterpunten van de dag er voor te vinden. En dan levert het al snel voordeel op. Je leert bewuster met je tijd om gaan en efficiënter en slimmer te plannen. Deze methode vergt geen tijdrovende en kostbare trainingen. Timemanagement zit tussen je oren. Je wordt op eigen kracht baas over jouw eigen tijd.

1 reply

Comments are closed.