Alexion CRM - Uren factureren

Factureren van Uren vanaf Organisatie – zonder Project

Het bijhouden van Uren en versturen van facturen (via SnelStart) is een belangrijk onderdeel in Alexion CRM. Tot nu toe had je altijd een Project nodig om de Uren op te kunnen schrijven. Vanaf versie 7.4 is dat niet meer nodig. Factureren zonder Project is nu mogelijk 🙂

Projecten

Om Uren te kunnen factureren moest je tot nu toe altijd een bijbehorend Project hebben. Dit werkt natuurlijk heel handig voor Uren die je maakt op projectbasis. Maar soms doe je ook dingen tussendoor voor een klant.

In onze HowTo Urenregistratie gaven we hier een goede “hack”-manier voor. Je maakt een Project aan voor doorlopende zaken. Maar dit moet makkelijker kunnen dachten wij. Daarom nu: Uren factureren zonder Project.

Vanaf Organisatie

Het is allemaal mogelijk geworden vanaf Organisatie. Hier hebben we de Uren onderverdeeld in twee categorieën:

  1. Alle Uren.
  2. Uren zonder Project.

Op het tabblad “Uren zonder Project”, zie je alle Uren die niet aan een Project gekoppeld zijn en deze kan je factureren.

Alexion CRM - Uren zonder Project bij Organisatie

We hebben hetzelfde overzicht gemaakt zoals bij Project

  • Totaal Uren.
  • Gefactureerd.
  • Verlies/winst.
  • Openstaand.

Op deze manier weet je precies of je nog iets te factureren hebt. Klik op de “Maak factuur”-knop om het bekende factuur-dialoog te openen. Oké, misschien niet helemaal het bekende dialoog, want voor deze nieuwe mogelijkheid hebben we ook het dialoog iets herschreven en verbeterd. Met andere woorden: dezelfde functionaliteit in een nieuw jasje.

Alexion CRM - Uren factureren

Wil je weten hoe de Urenregistratie in Alexion CRM werkt, lees dan ook onze HowTo Urenregistratie.

Wil je weten hoe Factureren met SnelStart in Alexion CRM werkt, lees dan onze HowTo Factureren met SnelStart.