Google my Maps koppelling

Integratie met Google My Maps: Eenvoudige export van klant- en leveranciersgegevens

Groningen, 10 juni 2024 – Wij hebben vandaag de integratie met Google My Maps gelanceerd. Deze nieuwe koppeling stelt gebruikers in staat om hun klant- en leveranciersgegevens eenvoudig te exporteren en visueel weer te geven op aangepaste Google maps kaarten. De integratie is ontworpen om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van hun geografische analyses en routeplanning.

Verbeterde Gegevensvisualisatie en Planning

Met de nieuwe Google my Maps-koppeling kunnen gebruikers van Alexion CRM hun klant- en leveranciersinformatie direct op een kaart weergeven. Dit biedt verschillende voordelen:

  1. Visuele Overzichten: Bedrijven kunnen snel en eenvoudig geografische gegevens visualiseren, wat helpt bij het identificeren van trends en patronen in klantlocaties en leverantie- of bezoekroutes.
  2. Efficiënte Routeplanning: Door klant- en leverancierslocaties op een kaart te tonen, kunnen bedrijven efficiëntere routes plannen voor hun verkoop- en leveringsactiviteiten.
  3. Betere Besluitvorming: Visuele weergaven van gegevens ondersteunen een beter begrip van markten en klanten, wat kan leiden tot beter geïnformeerde zakelijke beslissingen.

Reacties uit de Branche

AnToine van Maarle, supportmedewerker van Alexion CRM, benadrukte het belang van deze nieuwe functionaliteit: “In een steeds meer verbonden wereld is het visualiseren van klant- en leveranciersgegevens cruciaal voor strategische planning en efficiëntie. Onze integratie met Google my Maps biedt onze gebruikers de tools die ze nodig hebben om hun bedrijf geografisch te optimaliseren.”

Klanten van Alexion CRM hebben enthousiast gereageerd op deze nieuwe functie. “De mogelijkheid om onze klant- en leveranciersgegevens rechtstreeks naar Google my Maps te exporteren, heeft onze operationele efficiëntie aanzienlijk verbeterd,” zegt Roel Talen, logistiek manager bij Talen Staphorst Buitenmeubelen. “We kunnen nu in één oogopslag zien waar onze klanten zich bevinden en onze routes dienovereenkomstig aanpassen.”

Hoe het Werkt

De integratie met Google My Maps is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Gebruikers kunnen in enkele eenvoudige stappen hun gegevens exporteren:

  1. Selecteer Gegevens: Kies welke klant- of leveranciersgegevens je wilt exporteren vanuit Alexion CRM.
  2. Exporteer naar Google My Maps: Gebruik de nieuwe exportfunctie om de geselecteerde gegevens naar Google My Maps te sturen.
  3. Bekijk en Bewerk: Open de gegevens in Google My Maps, waar ze direct beschikbaar zijn voor weergave en verdere aanpassing.

Over Alexion CRM

Alexion CRM is een toonaangevend klantrelatiebeheersysteem dat bedrijven helpt bij het stroomlijnen van hun verkoop-, marketing- en klantenserviceprocessen. Met een focus op gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit biedt Alexion CRM oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven in verschillende sectoren.

Over Google My Maps

Google My Maps is een tool van Google waarmee gebruikers aangepaste kaarten kunnen maken en delen. Het biedt uitgebreide mogelijkheden voor het visualiseren van geografische gegevens en het plannen van routes, wat het een waardevol hulpmiddel maakt voor bedrijven die hun operationele efficiëntie willen verbeteren.

Met de toevoeging van de Google My Maps-koppeling blijft Alexion CRM zijn reputatie versterken als een innovatief en klantgericht CRM-platform. Gebruikers kunnen de nieuwe functie per direct activeren en beginnen met het optimaliseren van hun geografische gegevensbeheer en routeplanning.

 

NB bekijk ook onze overige koppelingen.