Etiketten en labels printen in Alexion CRM

How To: Etiketten & labels printen

Zelfs in deze digitale tijd je af en toe nog een brief of pakket. Of misschien heb je producten waar je een label met het artikelnummer op wil hebben. Kortom er zijn veel verschillende redenen om gegevens op een label te zetten. Je zou zelf gegevens uit Alexion CRM naar je label programma kopiëren maar in Alexion CRM hebben we het mogelijk gemaakt dit eenvoudiger te doen.

In deze HowTo leggen we je uit hoe je dit kan instellen en hoe je het kan gebruiken.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten labels/etiketten die je kunt gebruiken. In Alexion CRM hebben we ondersteuning voor drie verschillende soorten labels.

  1. A4 Etiket vellen (bijvoorbeeld van Avery)
  2. Brother labelprinters
  3. Dymo labelprinters

Etiket vellen

Deze vellen zijn handig als je grote hoeveelheden labels in één keer wilt printen. Bijvoorbeeld voor (een Verzameling van) al je klanten. Dit is ook een relatief goedkoper manier van meerdere etiketten uitprinten.
In Alexion CRM kun je via het printrapport knop Printknop in Alexion CRM de etiketvellen printen, bijvoorbeeld bij Organisaties, Personen en Werknemers. In de lijst met rapporten vind je de verschillende Avery labels die wij standaard ondersteunen. We hebben voor de volgende etiketten al een rapport gemaakt die je in het programma kan gebruiken:

blank

Labelprinters

Via het Instellingenscherm van Alexion CRM kan je instellen welke LabelPrinter je gebruikt.
blank
Wil je precies weten wat je kunt instellen? Lees dan onze FAQ

Vervolgens zal er op enkele plekken in Alexion CRM een labelprinter icoon komen blank.

Door op deze knop te klikken kun je een adres label laten afdrukken. Je vind de knop bijvoorbeeld bij:

  1. de adresgegevens van Organisaties en Personen
  2. Op de Werknemerskaart
  3. Bij artikelen
Wist je dat we ook via maatwerk labels kunnen printen? Op deze manier kun je, voor bijvoorbeeld Projecten, een label maken die precies de gegevens die jij wil van een Project op een label zet. Dit kunnen bijvoorbeeld de Projectnaam en Volgnummer zijn maar bijvoorbeeld ook een barcode.

Je kan in de Instellingen van Alexion CRM instellen welk label er gebruikt moet worden. Voor alle adreslabels wordt het “Adresetiket” gebruikt, voor de artikellabel wordt het “EAN13 label” gebruikt. Deze labels kan je aanpassen naar je eigen wensen, bijvoorbeeld naar een kleiner label of met je eigen logo.