HowTo – Sneltoetsen

Alexion CRM zit vol met handige sneltoetsen om je werken met het programma makkelijker te maken én een muisarm te voorkomen. Gebruikers die veel sneltoetsen gebruiken worden ook wel “powerusers” genoemd. In deze HowTo vertellen we je hoe jij een echte poweruser kan worden 🙂

Zoeken van kaarten

Laten we beginnen met een sneltoets die je vaak zal gebruiken: zoeken. Via CTRL+F of de F2-toets kan je op elke moment zoeken binnen de huidige Verzameling. Wil je zoeken in alle Organisaties, Personen, Projecten of andere tabel? Selecteer dan de betreffende Hoofdverzameling en toets op F2.

Tip: je kan ook zoeken op een waarde uit een specifiek veld. Klik op het veld waarin je wilt zoeken, gebruik vervolgens de sneltoets Shift+F2. Het zoekscherm zal automatisch naar voren komen met het betreffende veld dat je hebt geselecteerd.

Navigeren 🡄 en 🡆

Alexion CRM houdt ook een geschiedenis bij van alle tabellen en Verzamelingen die je hebt bekeken, een beetje vergelijkbaar aan je internetbrowser. En net zoals je browser kun je door geschiedenis gaan met Alt+🡄 en AltT+🡆.
NB. Dit is de Alt-toets + pijltjestoetsen naar links en rechts. Superhandig als je terug wil naar je vorige kaart.

Herkenbare sneltoetsen

Er zijn nog meer sneltoetsen die werken zoals je gewend bent:

  • Ctrl+P: om een printrapport te maken.
  • Ctrl+N: om een nieuwe kaart aan te maken.
  • Ctrl+S: om een kaart op te slaan.

 

Verzamelingen en Selecties

Via sneltoetsen is het ook mogelijk om Verzamelingen te maken. Gebruik de sneltoets F3 om op elke moment een nieuwe Verzameling te maken. Net zoals bij zoeken is het ook mogelijk om een Verzameling te maken gebaseerd op een specifiek veld. Dit keer met de sneltoets Shift+F3. Ook is het mogelijk om Selecties te maken met F4. Ook daar geldt weer: Shift+F4 voor een Selectie op het aangeklikte veld.

 

Zelf aanvulbare opzoeklijstjes

Alexion CRM heeft keuzevelden die je zelf kan aanvullen. Op die manier kan je zelf bepalen wat er in de opzoeklijst moet komen te staan. Wil je een waarde toevoegen aan de opzoeklijst? Gebruik dan Ctrl+T. Verwijderen van een waarde uit de lijst kan door de waarde te selecteren en dan met Ctrl+Delete te gebruiken. Op deze manier heb je zelf alle controle over het veld.

NB in de zelf aanvulbare opzoeklijstvelden kan je ook tekst typen zonder een keuze uit de lijst te hoeven maken. Erg flexibel dus.

 

Windows

Windows heeft zelf ook een aantal handig sneltoetsen. Zoals bijvoorbeeld het Cloud klembord. Windows houdt automatisch een geschiedenis bij van alles wat je kopieert naar je klembord. Gebruik WIN+V om deze geschiedenis te zien en te gebruiken. Heel handig als je iets terugzoekt wat je hebt gekopieerd. Lees meer over het klembord in Windows.

Een aantal andere sneltoetsen:

  • WIN+D: Ga naar je Bureaublad.
  • WIN+E: Openen van de Verkenner.
  • WIN+I: Openen van de instellingen.
  • WIN+L: Vergrendel je computer.
  • WIN+SHIFT+S: Maak een screenshot.

Hele lijst
We kunnen niet alle sneltoetsen benoemen, want dan zou het een hele lange post worden. Daarom hebben we een lijst gemaakt met alle sneltoetsen in een overzicht. Ook makkelijk als naslagwerk. Bekijk hier het sneltoetsen-overzicht.