Alexion CRM - Verwijderde kaarten herstellen

HowTo – Verwijderen & terugzetten van gegevens

In Alexion CRM kan je een Organisatie- of Persoonskaart verwijderen. Maar wat betekent dit voor de ingevoerde informatie? Wat als je per ongeluk een kaart verwijdert? In deze HowTo vind je antwoord op deze vragen en meer.

Hoe kan ik een kaart verwijderen?

In Alexion CRM kan je op verschillende manieren een kaart verwijderen.

  • Om een gehele (bijv. Organisatie)kaart te verwijderen, klik je op de verwijderknop in de bovenste knoppenbalk
    Alexion CRM - Organisatiekaart verwijderen knop in bovenbalk
  • Om een dochterkaart (zoals een Notitie of Werknemer) te verwijderen, klik je op de verwijderknop ónder deze dochterlijst
    Alexion CRM - Dochterlijst werknemers - verwijderen van een werknemer

Wat gebeurd er als ik een kaart verwijder?

In Alexion CRM wordt een kaart niet direct definitief verwijderd. De kaart gaat naar de Prullenbak. Je ziet de kaart dus niet meer, maar hij is er nog wel ergens. Via de Prullenbakmodus kan je de verwijderde kaart terugzetten.

Let wel op! Bij het verwijderen van een kaart kan het programma vragen of je ook gekoppelde informatie, zoals bijvoorbeeld Documenten, van de harde schijf wilt verwijderen. Deze informatie kan níet door Alexion CRM worden teruggezet. In dat geval moet je deze uit je eigen back-up terugzetten.

Hoe kan ik een kaart terugzetten?

Alexion CRM komt met een speciale modus, de prullenbakmodus. Dit is een apart programma die je kan opstarten. Zoek in Windows naar prullenbak, je zal dan de Alexion CRM Prullenbak vinden.

Alexion CRM - Prullenbak zoeken

of door te gaan naar

Alexion CRM - Windows Startmenu - Alexion CRM Prullenbak

Met dit programma kan je alleen verwijderde-kaarten terugzetten. Dit doe je door de kaart op te zoeken en opnieuw te verwijderen. In de prullenbak-modus werkt dit namelijk andersom, het verwijderen is terugzetten.

Na het terugzetten zie je in het logboek van desbetreffende kaart dat de PRULLENBAK gebruiker de kaart heeft verwijderd. Dit betekent dat de kaart is teruggezet uit de Prullenbak.

In de prullenbak-modus is het niet mogelijk om andere acties uit te voeren, behalve verwijderen. Alle andere acties zijn uitgeschakeld.

Zoals je leest, kun je in Alexion CRM “zonder zorgen” kaarten verwijderen en terugzetten. Op deze manier ben je nooit gegevens kwijt maar kun je wel bijvoorbeeld je Alexion opruimen.
Wil je tips over mogelijke manieren om Alexion op te schonen? Lees dan onze HowTo – Opruimen van Alexion CRM.