Nieuwe Actie: Controleren van alle btw-nummers

Bedrijven zijn constant in ontwikkeling en daardoor kan de btw-registratie van het bedrijf veranderen. In Alexion CRM hebben we een Actie gemaakt waarmee je alle ingevoerde Europese btw-nummers kan laten controleren.

Het VIES

Alexion CRM heeft een koppeling met de website van het Europese VIES-platform. Hierin staan alle btw-nummers van alle Europese bedrijven. Tijdens het opslaan van een Organisatie wordt het btw-nummer automatisch gecontroleerd bij de VIES en zo weet je of het btw-nummer klopt.

VIES check correct

Dit is tevens belangrijk voor de koppeling met SnelStart. Heb je de SnelStart-koppeling dan kan Alexion CRM een kaart met een ongeldig btw-nummer niet opslaan in SnelStart.

Als bedrijf heb je een verplichting om btw-gegevens van klanten te controleren op hun geldigheid, zeker als het gaat om buitenlandse btw-nummers.

De Actie

Dat is de reden waarom we een Actie hebben gemaakt in Alexion CRM online 7.1 en hoger waarmee je deze gegevens eenvoudig kan controleren.

Bij Organisaties onder de Actie-knop > Controles uitvoeren > Controleer alle Europese btw-nummers kan je deze controle uitvoeren.

Alexion CRM - Organisaties VIES btw controle uitvoeren

Nu worden alle Organisaties waarvan een btw-nummer is ingevoerd, een voor een worden gecontroleerd.

Als laatste stap van deze Actie zal er een Verzameling worden gemaakt van alle bedrijven met een ongeldig btw-nummer: Ongeldige btw-nummers #1

Alexion CRM - Selectie van Organisatie met een ongeldig btw-nummer

De kaarten in deze Verzameling kan je dan langslopen om te controleren en zo nodig aan te passen.

Voor meer informatie over de werking van de btw-check kan je op deze faq kijken.

 

LET OP: wij zijn afhankelijk van het VIES, deze website is niet altijd even goed bereikbaar!