email sjabloon

Nieuwe Actie: Controleren van alle e-mailadressen

We hebben weer een nieuwe actie toegevoegd: controleren of er geen fouten zijn gemaakt bij het invoeren/kopiëren van e-mailadressen. Deze actie is toegevoegd aan Alexion CRM online v7.2.

Het invoeren van e-mailadressen kan relatief gemakkelijk fout gaan. Daarom hebben we op verschillende plekken al controles en checks ingebouwd die ervoor zorgen dat je typefout opgemerkt wordt en soms zelfs automatisch gecorrigeerd 🙂

Maar toch kan het voorkomen dat je net die ene punt vergeet te typen. Daarom hebben we een Actie gemaakt die razendsnel controleert of alle e-mailadressen in Alexion CRM juist zijn ingevoerd.

Dit doen we door te kijken of het e-mailadres voldoet aan de “standaard” van een e-mailadres. Dit betekent:

  • Zit een @-teken in het e-mailadres.
  • Eindigt met een punt plus enkele tekens. Bijvoorbeeld: .com of .nl.
  • Er mag geen spatie in voorkomen.
  • Er mogen geen speciale tekens in voorkomen.

De actie controleert dus niet of de e-mailadressen ook bestaan, maar wel of ze voldoen aan de manier waarop e-mailadressen opgebouwd horen te zijn.

Via de nieuwe Actie krijg je eenvoudig een overzicht van alle e-mailadressen die niet voldoen aan deze standaard. Zo nodig kan je deze aanpassen of verwijderen.

De Actie uitvoeren

Je vindt deze Actie bij Organisatie en Persoon onder de Actieknop: “Controles uitvoeren” > “Controleren op ongeldige e-mailadressen binnen Alexion CRM”.

Alexion CRM - Actie controleren op ongeldige e-mail adressen

Aan het einde van de controle wordt er bij elke tabel in de Boomweergave een nieuwe Verzameling gemaakt met hierin de kaarten geselecteerd die een ongeldige e-mailadres hebben.

De naam van de Verzameling geeft ook aan in welk veld het probleem is gevonden.

Alexion CRM - Verzamelingen met ongeldige e-mail adressen