Man Vrouw Agender Neutraal

Onderzoek: aanhef & adressering van Personen

In Alexion CRM kan je bij Personen het veld geslacht gebruiken. De beschikbare opties zijn Man, Vrouw en Onbekend. Het is 2021 en daarom voelen de opties redelijk ouderwets. Daarom zoeken we jullie hulp om te kijken of en hoe we de opties kunnen verbeteren.

Alexion CRM - Persoon Man-Vrouw-Onbekend

Gebruik van geslacht

Het geslacht wordt in Alexion CRM gebruikt voor bijvoorbeeld de aanhef op brieven en e-mails. In de Landentabel kan je voor elk van de drie keuzes zelf een aparte aanhef en adressering instellen. Hieronder een voorbeeld van de adressering, zoals wij het land “Nederland” hebben ingesteld.

Alexion CRM - Landentabel adressering

Mogelijke opties

Hieronder een aantal opties:

 • Vrouw
 • Man
 • Neutraal
 • A-gender
 • Onbekend
 • Niet van toepassing
 • Zeg ik liever niet
 • Mens

Hierbij kun je Onbekend gebruiken als het geslacht nog niet duidelijk, of gewoon nog niet ingevuld is.

Het is ook mogelijk om Neutraal en A-gender te combineren onder de Neutraal optie wat betreft de adressering en aanhef.

Kortom we hebben jullie hulp nodig. Laat daarom hieronder jouw mening achter.

5 replies
  • AnToine
   AnToine says:

   Dankjewel Harry,

   De het document heb ik even op onze server gezet en er even een mooie link van gemaakt. Ik denk dat anderen daar wellicht ook wat aan hebben.

   Reply
 1. Bastiaan
  Bastiaan says:

  Goedemorgen AnToine,

  Ik zou zeggen… haal de optie geslacht in z’n totaliteit weg. Wat voegt het eigenlijk toe? Deze gebruik je toch enkel in de aanhef bij een formele aanspreekvorm. Je kunt ook prima ‘geachte voornaam + achternaam’ doen? Of willen jullie voor bijv. transgender ook die/hen/hun als aanspreekvorm gaan toepassen?

  Groet, Bastiaan

  Reply
  • AnToine
   AnToine says:

   Hoi Bastiaan,

   Je hebt zeker een punt. Het veld zou dan meer een aanhef-veld moeten zijn met de vraag aan de klant: hoe wil jij aangesproken worden. Als man, vrouw, neutraal, formeel, informeel. Ik moet zeggen dat ik op internet op pagina’s waar dat kan kies voor “zeg liever niet” of “Anders” of “niet van toepassing omdat ik het overbodig vind, ze kunnen mij gewoon als AnToine aanspreken 🙂

   In Alexion CRM kan je het veld nu op “Onbekend” zetten in de Landentabel aangeven hoe jullie dan de aanhef willen doen. Alleen “Onbekend” is dom, moet iets anders voor komen, eventueel aangevuld met ‘n extra optie.

   Overigens kan je instellen da je iedereen “Informeel” aanspreekt, dan komt er altijd de voornaam te staan. Eventueel iets ervoor, zoals “Beste”.

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.