Alexion CRM - internship

Stagiair is druk bezig – Jim Parengkuan

Korte introductie

Jim ParengkuanMijn naam is Jim Parengkuan derdejaars student van de opleiding HBO-ICT Software engineering aan de Hanzehogeschool te Groningen. Momenteel loop ik stage bij Alexion en versterk ik het team van programmeurs. Alexion Software heeft mij gevraagd om twee opdrachten uit te voeren, deze zal ik hieronder toelichten.

1. Moderniseren van het uiterlijk

De eerste opdracht was het moderniseren van het uiterlijk van Alexion CRM. Daarbij heb ik bestaande menu vervangen door een Ribbon menu. Dit type menu wordt onder andere gebruikt in het Office pakket van Microsoft. Deze opdracht heb ik gekregen om mijzelf in te werken. Daarnaast doe ik ook mee aan het fixen van bugs in het programma.

Alexion CRM - Ribbon voorbeeld

Deze functionaliteit is nu onderdeel geworden van Alexion CRM versie 8.0.

2. Verbeteren van de huidige importeer module

Alexion CRM komt met een importeermodule waarbij het mogelijk is om gegevens te importeren vanuit een csv of Excel bestand. Dit zou bijvoorbeeld een adressenbestand kunnen zijn afkomstig van de Kamer van koophandel, waardoor je niet zelf organisatiekaarten hoeft aan te maken maar dit proces kan automatiseren. Dit is mijn grootste opdracht binnen de stage. Hier zal ik zo’n 10 weken mee bezig zijn.

Enquête

Om de huidige importeer module te verbeteren is het van belang, om eerst een klein onderzoek te doen naar het gebruik van de importeer module. Het onderzoek zal uitgevoerd worden d.m.v. een korte vragenlijst. Met als doel uw wensen mee te nemen in de verbeterde versie.