Stap over naar Alexion CRM online

Met Alexion CRM online staan jouw gegevens veilig opgeslagen in de cloud. Wij zorgen voor de beschikbaarheid van 99,9% en maken daarnaast dagelijks back-ups van de gegevens.

Als je nog Alexion CRM versie 5.2 gebruikt dan staan de (database) gegevens nog op de eigen pc of server opgeslagen. Dat werkt op zich goed, maar mocht de pc een keer crashen of gestolen worden dan ben je de gegevens kwijt.

Ook bij het overstappen naar een nieuwe laptop of pc is het makkelijk als de gegevens van Alexion CRM in de cloud staan: deze hoef je dan niet over te zetten 🙂

Let op: er zit wel een kleine meerprijs aan de online versie. Dat is dan voor het online houden van de gegevens (server, dubbel uitgevoerd) en voor het maken van de back-ups. Deze worden tot 12 maanden bewaard. De kosten zijn € 25,- per licentie per jaar.

Aanbieding

Als je nu kiest om over te stappen dan verzorgen wij dit gratis. Daarnaast hoef je het eerste jaar ook niet te betalen voor het hosten van de database en het maken van de back-ups. Dat scheelt toch weer wat.

Deze aanbieding is geldig tot 1 mei 2022 en geld alleen voor onze bestaande klanten.

 

Uitleg cloud

De gegevens die je in Alexion CRM opslaat staan opgeslagen in een database. Die database staan “bij ons” in het datacenter van AWS in Frankfurt. Daar staan twee databaseservers, zodat als er een uitvalt de andere het direct kan overnemen. Daarnaast maken we ook continu back-ups zodat je altijd terug kan gaan naar een vorige versie. Deze back-ups bewaren we tot 12 maanden lang.

De documenten die je maakt vanuit Alexion CRM worden niet in de cloud opgeslagen maar op de pc, server of NAS. In dat geval is het verstandig om daar zelf een goede back-up van te maken. Wij raden in dat geval Acronis aan. Je kan ook kiezen om de document op te slaan in de cloud van bijvoorbeeld OneDrive of Dropbox.