Unicode

Verbetering aan de ReportBuilder (en de rest van Alexion CRM)

Het afgelopen half jaar hebben we heel hard gewerkt aan een grote verbetering voor de ReportBuilder. Met de ReportBuilder worden al onze printoverzichten gemaakt. De verbeteringen zorgen er onder andere voor dat er ondersteuning is voor het weergeven van speciale tekens, inclusief het sorteren daarvan. Dit zorgt er ook voor dat het printen van dochterlijsten altijd een juist overzicht geeft, zonder traag te worden.

In Alexion CRM versie 7.2 hebben we deze verbetering doorgevoerd. De verbetering heeft impact op veel onderdelen en daarom zijn we al enkele maanden bezig om dit te testen.

Probleemstelling

Een van onze klanten meldde een probleem. Bij (speciale) dochterlijsten kwam het voor dat informatie niet of niet juist werd geprint. Vooral bij Organisaties of Personen waarbij de namen slechts kleine verschillen hadden. Dit hebben we toen direct opgepakt en onderzocht. Het probleem kwam doordat we in Alexion CRM informatie anders sorteren dan de ReportBuilder dat doet, waardoor de volgorde niet meer 100% overeenkwam.

Vervolgens moesten we gaan uitzoeken hoe de sortering wél helemaal gelijk gemaakt kon worden. Daarnaast moest het wel een sortering zijn die logisch en overzichtelijk was bij het gebruik in Alexion CRM. Dit heeft namelijk impact op vele onderdelen van het programma zoals de Lijstweergaven, Zoekschermen en dus ook de ReportBuilder.

Alexion CRM heeft alles op een rijtjeDaarnaast had het ook impact op de interne opslag in de database en de databaseserver die we daarvoor moesten upgraden.

Door gebruik te maken van een speciale ICU encoding (een uitgebreide en universele manier van gegevens sorteren) hebben nu zowel de ReportBuilder als Alexion CRM precies dezelfde sortering.

 

Bèta versie

Wij zelf werken al sinds 31 maart met deze vernieuwde versie. Doordat we eerder al heel veel hebben getest, werkt nu alles vlekkeloos. Het duurt nog wel twee maanden voordat versie 7.2 de standaard online versie wordt waarmee onze klanten kunnen werken. Dit doen we omdat we nog zekerder van onze zaak willen zijn 🙂

Ook benieuwd naar deze en andere verbeteringen van Alexion CRM versie 7.2? Help ons mee deze te testen. Meer informatie vindt je in deze blogpost.