Functionele aspecten – Alexion CRM software
in:  
Veelgestelde vragen Mijn Alexion

Functionele aspecten

Werken met de cloud zorgt er voor dat er geen afhankelijkheden meer bestaan tussen fysieke computerhardware, besturingssysteem en applicaties.

Op elk besturingssysteem

In principe kan dus elke applicatie op elk besturingssysteem op elk type hardware draaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van Windows applicaties op een Apple of Linux PC. De IT gebruikers krijgen hiermee veel meer keuzemogelijkheden, zonder dat dit een verhoogde werkdruk voor de IT afdeling oplevert. Voor gebruikers betekent dit een naadloze gebruikerservaring, onafhankelijk van waar en op welke hardware zij werken. De ondersteuning van thuis- en flexwerkers wordt hierdoor ook een stuk eenvoudiger.

Flexibiliteit

Zeker bij het gebruik van zwaardere applicaties biedt werken met de cloud nog een aantal aanvullende functionele voordelen. Omdat het feitelijke rekenwerk  in het datacenter plaatsvindt, kunnen gebruikers met een standaard PC in plaats van een krachtig werkstation hiermee werken. Door van uit de cloud te werken wordt de functionaliteit die gebruikers nodig hebben, dus slechts in zeer beperkte mate beperkt door de specificaties van het apparaat waar zij mee werken. Dit biedt grote voordelen in termen van flexibiliteit.