Kosten en investeringen voor Alexion CRM software via de cloud
in:  
Veelgestelde vragen Mijn Alexion

Kosten en investeringen

Werken via de cloud is investeren in kostenbesparing en betere ICT prestaties. De maandelijkse ICT-kosten zijn helder en overzichtelijk door een budgetteerbare tarifering per gebruiker per maand.

Besparingen op hardware

Ondernemers die er voor kiezen alle applicaties via de cloud te betrekken hebben geen server meer nodig en hebben daarom dus ook geen onderhoudskosten. Werken via de cloud leidt hiermee tot lagere investeringen in hardware (alleen nog de werkstations). Bovendien worden dezelfde en vaak zelfs betere resultaten behaald. Ook op de werkplek zijn aanzienlijke besparingen te behalen door het inzetten van zogenaamde ‘thin clients’. Dit zijn computers met een beperkte functionaliteit die met behulp van cloudtechnologie fungeren als een volwaardige desktop PC.

Minder energiekosten en milieubelasting

Daarnaast worden er besparingen op stroomverbruik gerealiseerd. Want het ontbreken van een of meerdere servers scheelt uiteraard ook aanzienlijk in de stroomrekening. Tot slot betekent dit in het kader van milieubelasting dat er minder computerhardware aan het eind van de levenscyclus moet worden weggegooid.

Besparingen op beheer

Dankzij cloudcomputing komen veel interne en/of externe ICT beheerstaken te vervallen. De verantwoordelijkheid voor het beheer ligt volledig bij de host van de cloud. Hieronder valt ook de verantwoordelijkheid voor het back-uppen van alle data in de cloud.