Organisatie en beheer van Alexion CRM software via de cloud
in:  
Veelgestelde vragen Mijn Alexion

Organisatie en beheer

Werken via de cloud zorgt er voor dat een ICT-infrastructuur veel flexibeler en slagvaardiger wordt. De ICT-infrastructuur wordt effectiever en efficiënter.

Systeem- en serverbeheer

Systeem- en serverbeheer en dus ook onderhoud zijn overbodig. Bij cloudcomputing is een server niet meer nodig. Een eventuele systeembeheerder kan zich gaan toeleggen op effectieve en efficiënte  systeembenutting. Een slag van automatisering naar informatisering

Schaalbaarheid

Cloudcomputing betekent optimale schaalbaarheid. Dit maakt het mogelijk om de capaciteit (geheugen, rekenkracht, opslag en bandbreedte) snel uit te breiden of in te krimpen. Dus tijdens piekmomenten gemakkelijk en zonder extra investeringen meer capaciteit. Je betaalt enkel wat je gebruikt.

Licentie- en applicatiebeheer

Je hoeft geen aandacht en tijd meer steken in licentie- en applicatibeheer. Het is mogelijk (zelfs aan te raden) om naast Alexion CRM software ook andere applicaties als Office van Microsoft en andere aplicaties via de Cloud te betrekken. Altijd (indien gewenst) de meest recente versies

Thuiswerken

Thuiswerken (in het kader van het nieuwe werken)voor kleine bedrijven: ieder vanuit eigen werkplek werken (geen kantoorpand nodig)Flexibiliteit; wereldwijde toegang tot alle bedrijfsgegevens (werken waar je bent)

Uitbreiding aantal gebruikers of nieuwe vestigingen

Het toevoegen of verwijderen van gebruikers beperkt zich tot het afgeven, dan wel innemen van een inlogcode. Ook het aansluiten en de uitrol van ICT ten behoeve van nieuwe vestigingen is niet meer dan een eenvoudige handeling.

Het nieuwe werken

Cloudcomputing biedt optimale faciliteit voor  het nieuwe werken. Enkele voorbeelden zijn:

  • Thuiswerken wordt optimaal gefaciliteerd. Wereldwijde toegang tot eigen bureaublad met software en data.
  • Inzet van zogenaamde thin-clients, waardoor weinig tot geen werkplek beheer
  • Inspelen op de  “bring your own device” trend
  • Aansluiting op trend “Green IT” en duurzaam ondernemen (Hybrid-computing)