Techniek en veiligheid – Alexion CRM software
in:  
Veelgestelde vragen Mijn Alexion

Techniek en veiligheid

Om beheer te vereenvoudigen en kosten te beheersen, werd tot nu toe vaak gekozen voor standaardisatie van hard- en software.

Bring Your Own Device

Meer en meer willen veel gebruikers werken met het apparaat van hun voorkeur. De werknemer ziet de wereld van het internet steeds belangrijker worden in zijn communicatie en werk en wil daarnaast overal en wanneer hij wil toegang tot ‘zijn werkplek’. De cloudtechnologie legt een abstractielaag tussen de fysieke hardware en de verschillende softwarelagen. Hierdoor zijn de gebruikers vrij in de keuze van PC, notebook, netboek, tablet of smartphone terwijl bedrijfszekerheid en veiligheid gewaarborgd blijven.

Beschikbaarheid

Het verplaatsen van data en beheer naar het datacenter draagt bij aan een hoger niveau security en lagere kosten. Duidelijk is wel dat de afhankelijkheid van het datacenter hiermee ook sterk toeneemt. Het is dus zaak om maatregelen te nemen op het gebied van high availability en disaster recovery.

Beveiliging

De cloudomgeving biedt een breed scala mogelijkheden om beveiliging afdoende te regelen. Alle data staat op het sevenP serverplatform van Telecity in in Amsterdam en zal in de toekomst gegarandeerd nooit naar het buitenland verhuizen. SevenP en Telecity beschikken voor hun beveiliging over een ISO-certificering. Het risico van dataverlies bij het verliezen of gestolen worden van notebooks of smartphones bestaat niet meer. 

USB poorten kunnen centraal worden afgesloten, waardoor geen informatie op memorysticks het bedrijf kan verlaten. Verder is het zeer goed mogelijk om specifieke informatie of bestanden zodanig te beschermen, dat deze alleen door specifieke gebruikers kunnen worden gebruikt. Al deze mogelijkheden worden centraal gemanaged.