Alexion CRM voor meerdere bedrijven gebruiken

Het is mogelijk om Alexion CRM voor meerdere bedrijven te gebruiken. Alexion Software kan dit op afstand instellen, maar je kunt dit ook zelf aanpassen. Als Alexion Software dit doet kost dat €80,- per uur (prijspeil september 2020) en er worden gemiddeld 3 computers gedaan in een half uur. Een en ander afhankelijk van de netwerkconfiguratie en de specifieke wensen.

Als je het zelf wilt instellen, kan je het onderstaande stappenplan volgen.

Stappenplan

1. Als u Alexion CRM heeft opgestart gaat u naar menu Extra > Instellingen > tabblad: Systeem

2. Hier ziet je Database Server en Database Locatie. Hier vult u de gegevens van Bedrijf 1 in.

3. Als u de gegevens van bedrijf één heeft ingevuld gaat u nu naar de computer van het andere bedrijf toe. Op die computer gaat u precies dezelfde stappen bij langs, maar dan vult u de locatie van de database van bedrijf 2 in. Oftewel zoals hieronder aangegeven de locatie van Bedrijf 2.

blank

Daardoor werk je allebei met een verschillende database. Hier door heeft u beide uw eigen klanten.

LET OP: dit is een instelling per pc. Als je op één pc met meerdere bedrijven wilt werken en dus met meerdere versies van Alexion CRM, moet je Alexion CRM twee keer installeren in een aparte map. Per installatie geef je dan bij de Instellingen aan waar de specifieke database staat.

 

Wijzigingen versie 3.10

Vanaf versie 3.10 is het mogelijk om de snelkoppeling (op het Bureaublad) aan te passen. Voor meer informatie bel ‘s middags tussen 13.30 en 16.30 uur met 050 7833333