Automatisch inloggen als vertrouwde Gebruiker

Vraag: Is het mogelijk dat Alexion CRM automatisch opstart zonder dat ik een wachtwoord in hoeft te geven? Ook als we meerdere Gebruikers in Alexion CRM hebben ingevoerd?

Antwoord: je kan in Alexion CRM instellen dat je geen gebruikersnaam en wachtwoord hoeft op te geven als de inlognaam van Alexion CRM én die van Windows (exact) overeen komen.

Je doet dit door in Alexion CRM de inlognaam (eventueel) aan te passen en een vinkje te zetten bij “Vertrouwde Windows gebruiker”.

Het voordeel mag duidelijk zijn: het opstarten van Alexion CRM gaat sneller én je weet zeker dat je inlogt als dezelfde gebruiker onder Windows.

Je gaat er in dat geval vanuit dat de verificatie en het wachtwoordbeleid door Windows goed zijn geregeld. Tijdens het opstarten wordt door Alexion gekeken of er een Gebruiker is die dezelfde inlognaam heeft als Windows én dat het vinkje aanstaat.

Zorg dat je de goede Windows gebruikersnaam opzoekt & invult:

Deze kan je ook vinden als je via de Verkenner of Deze computer gaat naar C:Users of C:Gebruikers

blank

Dit valt natuurlijk heel makkelijk te testen: Vul de naam in Alexion CRM in, zet het vinkje, start Alexion CRM opnieuw op. Als je niet meer hoeft in te loggen is het gelukt.

 

Zoekwoorden

Deze FAQ wordt gevonden op: inloggen, opstarten, user, windows gebruiker, gebruiker, wachtwoord, users