Een e-mail naar alle werknemers van een of meerdere organisaties sturen

Het is mogelijk om aan alle Werknemers van een of meerdere Organisaties een e-mail te sturen. Dit geldt ook voor het maken van een Word mailing of andere ‘actie’s voor alle Werknemers van een of meerdere Organisaties.

Stappenplan e-mailing sturen aan Werknemers

 1. Ga binnen Alexion CRM naar Organisatie
 2. Bepaal van welke Organisaties je de Mederwerkers wilt selecteren. Dit kan een Selectie of Verzameling van Organisaties zijn. Dit kan o.a. met de Selectieknop boven de Kaartweergave
 3. Blijft bij Organisatie en klik daar op de Actie knop. Kies Selecteer Werknemers
 4. In het vervolgscherm druk je op Alle actieve werknemers zodat je alleen de Werknemers selecteert die nog in actieve dienst zijn bij deze Organisaties.
  zie in deze FAQ hoe je een Werknemer inactief/onzichtbaar kunt maken.
  blank
 5. Daarna klik je op Huidige Selectie als je een Selectie hebt gemaakt (of: Verzameling als je bij de huidige Verzameling van Organisaties de Werknemers wilt hebben)
  blank
 6. Automatisch ga je nu naar de Overige tabellen > Werknemers > Selectie 1. In deze Verzameling “Selectie 1” zijn alle Werknemers geselecteerd aan wie je de e-mail wilt versturen.
  Deze kan je later terug vinden door op Overige Tabellen te klikken, dan zie je een plusje voor Werknemers staan. Daar klik je op. Vervolgens op het plusje voor Werknemer, dan opent hij de Verzamelingen die er zijn, daar staat nu Selectie 1 bij.
  blank
 7. Als je niet aan ALLE werknemers een e-mail wilt sturen kan je binnen de huidige selectie verder kunnen selecteren. Bij voorbeeld alle Directeuren of Administratief medewerkers.
 8. Nu je dat gedaan hebt, ga je naar het menu Bestand, daar heb je de keuze Mail met Word en Outlook staan. Dat is de knop die je gebruikt om e-mails te versturen naar de Werknemers.
  blank
 9. De gemaakte e-mail kan je  in Alexion CRM dat bestand kiezen bij Bestaande bestanden. Zorg er voor dat onderaan het scherm Selectie actief is! Dan druk je  op e-mail verzenden en dan is de e-mail verzonden naar alle Werknemers van de oorspronkelijke Organisatie(s).
  blank