Hoe kan ik de instellingen overnemen van een andere computer?

Tijdens het installeren van Alexion CRM op een nieuwe computer wil je graag de instellingen van een andere computer overnemen. Hierbij gaat het om de Verzamelingen, instellingen en configuratie.

Alexion CRM slaat deze gegevens in aparte bestanden op. Door deze bestanden van de oude naar de nieuwe computer te kopiëren, kan je eenvoudig de instellingen overnemen.

LET OP: je moet op beide pc’s Alexion CRM eerst afsluiten voordat je de bestanden gaat kopiëren (!)

De Persoonlijke en Algemene computerinstellingen worden opgeslagen op twee verschillende plekken op de computer.

Persoonlijke instellingen

Persoonlijke instellingen zijn voor elke Gebruiker en op elke computer anders. Dit gaat dan om bijvoorbeeld de instellingen maar ook de Verzamelingen.

Deze worden opgeslagen in de AppData-folder van de Windowsgebruiker:
C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\Alexion Software\Relation Manager\Instellingen\

Je kan deze map heel makkelijk openen door te zoeken naar ‘Persoonlijke instellingen‘ in het Windows Start Menu. Of te klikken op menu Start van Windows > Alexion CRM > Persoonlijke instellingen.

Het gaat hierbij om de map ‘xml’ binnen die map. Hierbinnen staan onderstaande bestanden.

  • collection.xml dit zijn alle Verzamelingen en mapjes in de Boomweergave
  • configuration.xml heeft alle Lijstweergave en indelingen

Kopieer deze bestanden naar dezelfde plek op de nieuwe computer en al je instellingen zijn terug.

LET OP: settings.xml is een bestand die je ook zou kunnen kopiëren maar naderhand zelf nog moet aanpassen omdat er heel specifieke (persoonlijke) instellingen in staan waarbij het weinig zin heeft die van de ene naar de andere pc over te kopiëren.

Algemene computer instellingen

Daarnaast heb je ook instellingen die worden gedeelde door iedereen op dezelfde computer.  Deze worden opgeslagen in de ProgramData map van de Computer:
C:\ProgramData\Alexion Software\Relation Manager\

Je kan deze map heel makkelijk openen door te zoeken naar ‘Algemene instellingen’ in het Windows Start Menu. Kopieer de bestanden van de “oude” computer naar dezelfde plek op de nieuwe computer en alle algemene instellingen zijn terug.

LET OP: Er worden heel computer-specifieke gegevens overgekopieerd. Je moet naderhand altijd even de instellingen nalopen. Dat doe je in Alexion CRM via menu Extra > Instellingen.