Hoe kan ik een Sjabloon kopiëren?

Vraag: Ik heb een eigen briefsjabloon gemaakt en wil nu een offertesjabloon maken met grotendeels dezelfde layout en velden. Kan dat?

Antwoord: Ja, het is mogelijk om bij het aanmaken van een nieuw Sjabloon te kiezen voor “Maken kopie”. Volg onderstaand stappenplan.

Stappenplan nieuw Sjabloon maken en baseren op reeds bestaand sjabloon.

 1. Ga in de Boomweergave naar Hulptabellen > Sjablonen
 2. Klik in de menubalk op de knop “Nieuw”
 3. Geef een herkenbare naam aan het nieuwe Sjabloon. Bijvoorbeeld: Offerte
 4. Na het invullen van alle gegevens klik op de knop “Opslaan”.
 5. Het programma vraagt nu automatisch of je dit nieuwe Sjabloon wilt baseren op een reeds eerder gemaakt Sjabloon. Kies voor “Ja”
  blank
 6. Je krijgt dan een zoekscherm te zien waaruit je kunt kiezen. Neem het Sjabloon dat qua lay-out het meeste lijkt op degene die je wilt gaan maken.
  blank
 7. Hierna wordt Word geopend en is het Brief Sjabloon gekopieerd naar het nieuwe Offerte Sjabloon.
 8. Deze kan je geheel naar wens aanpassen en opmaken.
 9. Als je klaar bent hoef je het document alleen nog maar op te slaan met bv Ctrl + S. Je hoeft het Sjabloon geen naam meer te geven, dat is al door Alexion CRM gedaan.

 

TIP: Het is handig om ‘n standaard Sjabloon te maken die je voortaan gebruikt als basis voor nieuwe Sjablonen. Dit is dan bijvoorbeeld een Sjabloon met de juiste lay-out qua logo, bedrijfsgegevens, onderwerp, aanhef en aftiteling. Voor de rest laat je dat basissjabloon leeg. Noem deze dan ook “Standaard voorbeeld Sjabloon”.