Hoe kan ik een SMS versturen vanuit Alexion CRM?

Binnen Alexion CRM is het mogelijk om een SMS te versturen. Op verschillende plekken is een SMS knop SMS beschikbaar, bijvoorbeeld bij de mobiele telefoonnummer velden bij personen/organisaties/werknemers.

Om SMS berichten te versturen heb je een SMS-bundel nodig, die via Alexion Software te verkrijgen is. De bundel kost € 0,09 per SMS, is onbeperkt houdbaar en komen vanaf 50 SMS’jes.

Ook is het mogelijk om een eigen nummer te krijgen, waar je de sms antwoorden op kan ontvangen (online) zodat je daarvoor geen mobieltje hoeft te gebruiken.

Maatwerk: We kunnen op het versturen van sms’jes ook maatwerk maken. Bijvoorbeeld een sms versturen naar een groep klanten, of zoals we gemaakt hebben voor een autobedrijf: het versturen van een automatische sms als de APK-keuring binnenkort nodig is. Of ter herinnering aan een komende afspraak…

 

Instellen

SMS instellingenscherm

Als er een sms account is aangemaakt, kun je deze gegevens invoeren via menu Extra > Instellingen > tab: SMS

  • Het veld: Afzender (naam of nummer)
    • kun je een nummer opgeven van maximaal 16 cijfers
    • of een naam van maximaal 10 karakters
N.B. Dit nummer of deze naam zal worden weergegeven bij de sms als de afzender. Als je een naam opgeeft (bijvoorbeeld: Alexion) dan kan de ontvanger niet reageren op de sms. Geef je een geldig nummer in dan kan dat wel 🙂

Versturen

blank

Als de gegevens goed zijn ingevoerd én je hebt een tegoed op het sms-account, dan kan je vanuit Alexion CRM een sms versturen bij alle mobiele telefoonnummervelden waar het sms icoontje staat SMS, bijvoorbeeld bij organisaties, personen of werknemers. Vervolgens kan je in het scherm een bericht typen.

Let op! Als je meer dan 160 tekens invoert worden er meerdere SMS berichten verstuurd