Hoe kan ik sorteren?

De sortering van de lijstweergave kan eenvoudig via onderstaand stappenplan worden aangepast.

Stappenplan sorteren bestaand veld

  1. Als je naar de Lijstweergave gaat kan je bij een bestaande kolom/veld de sortering veranderen door te klikken op de kolomnaam (header).

  2. Het is ook mogelijk om op een veld/kolom te sorteren die NIET in de Lijstweergave zichtbaar is. Hiervoor klikt je met de rechtermuisknop op een willekeurige plek in de Lijstweergave en dan komt er een menu met bovenin de tekst ‘Sorteren’.
    blank
  3. In het submenu kun je het veld kiezen waarop je wilt sorteren.
    blank

Stappenplan toevoegen veld aan Lijstweergave en daarop sorteren

1. Klik met de rechtermuisknop op de balk boven de lijstweergave, dat is de balk waar de titels instaan.  Er komt dan een nieuw venster naar voren met vier keuzes, hierbinnen kies je voor de onderste, waar staat ”Lijstweergave aanpassen”.

blank

 

2. In het volgende scherm kunnen de velden gekozen worden die in de lijstweergave moeten komen. Om, als voorbeeld  ”Achternaam” in de lijstweergave te gebruiken selecteer je dit veld aan de linkerkant en voeg je hem aan de lijstweergave toe via de knop “Toevoegen”.

blank

 

3. Als het veld in de lijstweergave staat geselecteerd ga je met je muis naar de titel Achternaam en klik je erop met je rechter muisknop. Nu komt er weer een schermp naar voren verschillende opties. Kies hierbinnen uit de bovenste 2, om het veld oplopend of aflopend te sorteren.

blank

 

Zoekwoorden

Deze FAQ wordt gevonden op: Lijstweergave, achternaam, sorteren, oplopend, aflopend, voornaam, naam,  sortering.