Hoe maak ik de koppeling tussen MijnWinkel & SnelStart?

Om de koppeling tussen MijnWinkel of MyShop en SnelStart tot stand te brengen moet er e.e.a. in Alexion CRM ingesteld worden.

Stappenplan

 1. Vul de een licentiecode in die nodig is om Alexion CRM uit te breiden met de functionaliteiten voor SnelStart en MijnWinkel. Die vul je in bij menu Extra > Licentiebeheer.
 2. Zorg dat de email vanuit MijnWinkel in een aparte mailbox komen. Dit stel je in in de MijnWinkel webshop. Voorbeeld: weborders@mijndomein.nl
 3. Deze mailbox laat je alleen uitlezen  door Aleixon CRM.  Je gaat naar  menu > Extra > Instellingen > MijnWinkel
  PS
  als je in Outlook ook deze mailbox wilt inlezen doe dat dan via IMAP of stel bij POP3 in dat de mailtjes op de server moeten blijven staan. Anders kan Alexion CRM de orders niet meer inlezen.
 4. Daarna stel je de SnelStart administratie in bij het tabblad snelstart via Menu Extra > Instellingen > SnelStart
  blank
 5. Op het tabblad Orders vul je specifieke gegevens in voor de orderkoppeling. Ga hiervoor naar menu Extra > Instellingen > Ordersblank
 6. Nu kan je Orders gaan inlezen. Ga in de Boomweergave naar Order.
  blank
 7. Als je dan in de bovenbalk op de Actieknop klikt zie je als eerste staan 1 Haal e-mail op met MijnWinkel. Daar klik je op.blank
  Alle orders worden nu ingelezen.
 8. Klik bij de boomweergave op het ”+” tekentje naast Order. Daarmee open je de standaard Verzamelingen, als je hier geen verzamelingen hebt: zie dan de FAQ hiervoor om deze aan te maken.
 9. In Verzameling “1 Nieuw” staan nu alle nieuw ingelezen orders.
  blank
 10. In Verzameling “2 Koppelen” staan alle orders waarvan het (email) adres niet is herkend als klant. Deze kan je handmatig koppelen of automatisch laten aanmaken. Voor automatisch laten aanmaken klik je op de Actieknop en kies voor 2 Voeg nieuwe Organisatie toe met deze klantgegevens.
 11. In Verzameling “3 Exporteren” staan nu alle nieuwe orders die gekoppeld/herkend zijn als Snelstart klant. Om deze te verwerken ga je naar de Actieknop en kies je voor 3 Exporteren naar SnelStart. Alle bestellingen worden nu naar SnelStart geschreven als ‘Order’. Deze moet je in SnelStart nog verder verwerken.
 12. In Verzameling “4 Verwerkt” staan alle verwerkte orders mét een SnelStart ordernummer.

 

Zoekwoorden

Deze FAQ wordt gevonden op: Order, MijnWinkel, Snelstart, e-mail, boomweergave, extra, instellingen, menu, licentiebeheer, licentie, beheer.