Hoe stel ik een DYMO of Brother labelprinter in?

DYMO LabelPrinter instellingenschermAls u de Plus! module hebt (Business pakket of hoger), dan kan je vanuit Alexion CRM labels printen met een DYMO of Brother labelprinter.

De instellingen hiervoor staan onder menu:
Extra > Instellingen > tabblad: Labelwriter

Met de LabelPrinters kan je gemakkelijk etiketten printen van Organisaties, Personen, Werknemers en EAN13 artikel barcodes.

De voorkeur voor gebruik in Alexion CRM gaat uit naar de DYMO LabelPrinter omdat deze een betere ondersteuning heeft.

Let op! Je kunt alleen gebruik maken van DYMO Label Software. De DYMO Connect versie wordt pas ondersteund vanaf Alexion CRM versie 7.0. In Alexion CRM 6.2 wordt er gebruik gemaakt van de DYMO Label Web Service. Deze juiste versie kan je vanaf onze website direct downloaden.

Om DYMO in te stellen heb je enkele gegevens nodig: de naam van de printer, het formaat van de label die je wilt gebruiken, de naam van de velden op dit label. Standaard worden in Alexion CRM al enkele labels meegeleverd in verschillende DYMO formaten, je vind deze labels in de Gedeelde mappen van Alexion CRM.

Om te zorgen dat Alexion CRM weet waar de gegevens op het label moeten worden geplaatst moet de naam van de velden worden ingesteld. Als je onze standaard meegeleverde labels gebruikt, is dit ADRES voor de adresgegevens, en KIX voor de KIX-code (Speciale code voor de post waarin postcode en huisnummer is verwerkt). Hieronder bij Opmerking bij het gebruik van een logo, meer over het instellen van de naam van een veld.

Als laatste moet je de naam van de printer instellen. Je kan op de knop achter het veld klikken om uit de printers te kiezen die bij lokaal bij DYMO bekend zijn.

Er zijn 2 opties om de DYMO printer te verbinden met je computer:

De eerste optie is om hem rechtstreeks aan te sluiten aan je computer via USB, in dit geval moet je de naam van de printer gebruiken bijvoorbeeld: DYMO LabelWriter 400.

De tweede optie is om de printer te delen via het netwerk. De naam van de printer ligt dan aan de naam van de computer die hem deelt. Hieronder een stappenplan voor het delen van een DYMO printer.

  • Installeer de DYMO software, op beide computers
  • Zoek in Windows de “andere pc” op (bijvoorbeeld bij netwerkinstellingen)
  • Installeer de gedeelde DYMO 320 printer door deze te openen (bijvoorbeeld door erop te dubbelklikken)
  • De naam van de Netwerkprinter bv: \\andere-pc\DYMO LabelWriter 320.

    Let op! De naam van de printer is hoofdlettergevoelig.


Opmerking bij het gebruik van het adresblok

U geeft dan aan welke naam het veld op de label heeft waarin het adresblok moet komen.

In DYMO label software:

  1. Klik op het “Invoegen” tabblad
  2. Klik met de rechtermuisknop in het adresblok moet komen en kies voor Eigenschappen
  3. In het pop-up staat op het tabblad “Geavanceerd”de naam van dit tekstblok. In dit voorbeeld: ADRES

DYMO etiket aanpassen - eigenschappen

Deze naam, in dit voorbeeld dus ADRES, vul je in via menu Extra > Instellingen > tabblad: Labelwriter > kader:  DYMO Objectnamen > Voor het ‘Adresblok’.

LET OP: dit veld is hoofdlettergevoelig.

DYMO LabelWriter eigenschappen van het tekstobject

NB Om te testen of de koppeling werkt én om te achterhalen wat de naam van de DYMO labelprinter is kan je deze url intikken of aanklikken: https://127.0.0.1:41951/DYMO/DLS/Printing/GetPrinters