iCloud & Exchange koppeling Alexion CRM & Outlook

Als je iCloud gebruikt in combinatie met Outlook en je wilt vanuit Alexion CRM de gegevens van Contactpersonen en email synchroniseren dan kan dat met behulp van de OLMixedFolders software van SOMEBITES.

SomebytesHet probleem is dat Alexion CRM niet (goed) kan synchroniseren met iCloud folders, waardoor je een gewone Contactpersonen- en emailmap moet instellen/kiezen in Alexion CRM. Daarnaast heb  je een programma nodig die synchroniseert tussen de gewone Outlook Contactpersonen- en emailmappen en de iCloud mappen.

Op die manier kan je toch de iCloud mappen up-to-date houden en deze op je iPad en iPhone krijgen.

 

Beschikbare sync software

  • De OLMixedFolders software kost op dit moment (juni 2014) ongeveer € 23,- en daarvoor krijg je email support en levenslange gratis updates.
    LET OP: Er is een zowel 32 en 64 bits versie beschikbaar, afhankelijk van welke Microsoft Office versie je gebruikt. Gebruik alleen de 64 bits versie als zowel Windows én Office 64 bits zijn.
  • Je kan ook zelf op zoek gaan naar een iCloud & Outlook sync tool, bijvoorbeeld CodeTwo Sync for iCloud voor $ 20,-

 

Microsoft Exchange

Als je Microsoft Exchange gebruikt dan kan je in Alexion CRM kiezen om de contactgegevens naar de algemene contactpersonen map weg te schrijven. Daar kan iedereen bij. Om in dat geval de eigen Outlook contactpersonen map te synchroniseren met de algemene (gedeelde) contactpersonen map van Exchange kan je ook bovenstaande software gebruiken.

Op die manier kan iedereen in Alexion CRM de gegevens in Outlook bijwerken én krijg je door bovenstaande sync tools de adresgegevens ook in je persoonlijke contactpersonen map die weer met de telefoon gesynchroniseerd kan worden 🙂