Kan ik een Verzameling maken van Personen met een veld uit Organisatie?

Ik wil een Verzameling maken van Personen die bij bedrijven horen met een bepaalde waarde in één van de extra velden, kan dit?

Dit is helaas niet mogelijk.

Er is wel een alternatief mogelijk waarbij je met behulp van de actieknop de gewenste Personen kunt selecteren. Het gaat in dit geval dus niet om een ‘dynamischie’ verzameling, u zult dit elke keer opnieuw moeten doen als er wijzigingen zijn geweest in de waarden van het extra veld.

 1. Maak een verzameling bij Organisatie. (Hoe maak ik een verzameling.)
 2. Zoek op een extra veld, hier is gekozen voor Extra veld 4.
 3. Het veld ‘extra veld 4’ is nu actief in het verzamelscherm. Vul vervolgens de text in waar de verzameling aan moet voldoen. In dit geval is er gekozen voor ‘FAQ’.
 4. Hierna ga je naar de desbetreffende verzameling, en kies voor: Actieknop -> Selecteer Werknemers.
  blank
 5. Je kiest: ”Alle actieve werknemers” op de ”Huidige verzameling”. Nu komt er bij het tabblad ”Werknemers” een verzameling te staan met naam “Selectie 1”. Als er al meer selecties bestaan worden deze genummerd en zal degene met het hoogste nummer dus de nieuwste zijn.
  blank
 6. In de zojuist gemaakte verzameling zijn alle kaarten zichtbaar. De kaarten waar we in geïnteresseerd zijn, zijn nu geselecteerd (aangevinkt).  Onder de Lijstweergave kunt u zien hoeveel dit er zijn. In ons geval zijn dit er dus 11.blank
 7. Nu doe je hetzelfde als in de verzameling, maar dan Selecteer Personen. (Selectie 1 -> Actieknop -> Selecteer Personen).
  blank
 8. Je kiest ”Huidige Selectie” en er komt een Selectie te staan bij het tabblad Personen. Nu heb je een verzameling met geselecteerde werknemers met een FAQ in extra veld 4.
  Je kan deze verzameling hernoemen door met de rechtermuisknop op de verzameling te klikken en dan moet je Hernoemen kiezen.