Kan ik mijn klantgegevens naar Snelstart synchroniseren?

Het is mogelijk om de N.A.W. van klanten automatisch naar de administratie van Snelstart te laten schrijven.

Dit kan met de aanvullende Snelstart koppelingsmodule. Deze kan aangeschaft worden in de webwinkel of per email besteld.

Voordeel van deze koppeling zijn:

 • één centrale plek voor het bijhouden van klant- en adresgegevens
 • geen vervuiling van adressen in Snelstart. Suspects en prospects in staan in Alexion CRM, enkel klanten worden naar Snelstart geschreven

Stappenplan voor het koppelen met Snelstart

 1. Bij aanschaf van de Snelstart module krijg je een nieuwe licentiecode. Deze kan ingevoerd worden via menu Extra > Licentiebeheer.
 2. Na herstarten van Alexion CRM ga je naar menu Extra > Instellingen > tabblad: SnelStart. Daar vul je de gegevens in van de Snelstart administratie. Dit kan zowel met de MDB als SQL versie. Leet op: je kan slechts een soort administratie tegelijk koppelen.
 3. Na het goedzetten van de Instellingen, heb je bij Organisatie en Persoon een extra tabblad gekregen: Snelstart.
 4. Als je een nieuwe klant wilt aanmaken en koppelen naar Snelstart kies je voor de “Kaart bewerken” knop.
 5. Op het tabblad SnelStart vink je het vakje bij Klantnummer aan en vul je de extra velden in. Bij het opslaan wordt er direct in Snelstart een nieuwe klant aangemaakt. Er verschijn ook een klantnummer in het veld achter het vinkvakje.
  blank
 6. Om de gegevens te controleren in Snelstart klik je op de knop “Snelstart openen”
  blank
 7. Snelstart wordt nu geopend (of geactiveerd als deze al is opgestart).
 8. Onder “Klanten” in Snelstart kan je nu zoeken op het klant- of  naam.
  Tip: Dit kan je doen door in het klantnummerveld op Ctrl + V te klikken. Het betreffende klantnummer wordt dan automatisch vanuit Alexion CRM ingevuld.
 9. vanaf ‘nu’ wordt deze klant altijd automatisch bijgewerkt als je in Alexion CRM gegevens aanpast. Bij het opslaan van de kaart worden de gegevens direct naar Snelstart gesynchroniseerd.

LET OP: als je het adres in Snelstart aanpast wordt deze NIET naar Alexion CRM gesynchroniseerd! Om adressen aan te passen gebruik je dus voortaan Alexion CRM. Met andere woorden: Alexion CRM is leading geworden voor het adresbeheer.