Meerdere bijlagen bij e-mail(ingen) selecteren

Vanaf versie 3.11 kan je meerdere bijlagen meesturen in een e-mail of e-mailing.

Bijlagen bij een e-mail

Op het tabblad Documenten bij Personen, Werknemers en Organisaties kan je gemakkelijk een Document per e-mail verzenden. Dit gaat via Outlook.

Als je het betreffende Document in de dochterlijst hebt geselecteerd (in onderstaand plaatje is dat: 12-03-2015 maarle a van 2015 Rapport) en klikt op het e-mail icoontje dan krijgt je een scherm te zien waarin het document (12-03-2015: AvM 2222, maarle a van 2014 Rapport) is geselecteerd en waarin je met de Ctrl-toets nog andere documenten kan selecteren (blauw maken).

Meerdere documenten versturen via e-mail via Ctrl-toets

Nadat je alle gewenste documenten hebt geselecteerd kan je op OK klikken en wordt er een e-mail gemaakt met alle Documenten als bijlagen.

PS. Optioneel kan je kiezen om van de Word documenten eerst een PDF te laten maken voordat je ze als bijlagen gaat versturen, op die manier kunnen klanten het Word document niet (stiekem) aanpassen 🙂

E-mail met bijlagen

 

Bijlagen bij een e-mailing

Ten eerste kan je een e-mailsjabloon maken met bijlagen. Ga hiervoor in de Boomweergave naar Hulptabellen > Sjablonen. Daar pas je een bestaande e-mailsjabloon aan of je maakt een nieuwe.

Aan dit Sjabloon kan je op het tabblad E-mail instellingen, extra bijlagen kiezen. Je kan losse bestanden kiezen (oranje pijlen) of een map kiezen (groene pijlen). Als je een map kiest dan worden automatisch alle bestanden die in die map staan meegestuurd als bijlagen.

E-mailsjabloon met bijlagen

Als je vervolgens de e-mailing wilt gaan versturen ga je bij Persoon of Organisatie naar de Actieknop en kies je voor “Maak een e-mailing (Outlook)”. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien.

In dit scherm zie je dan de documenten die je bij het Sjabloon hebt opgegeven (hier met de groene pijl aangegeven). Daarnaast kan je nog extra documenten toevoegen (oranje pijl).

E-mailing sturen

Ook is het mogelijk om

  • het gekozen sjabloon in te zien of te bewerken via de “Bewerk Sjabloon” knop
  • een test e-mail naar jezelf te sturen (in dit geval naar info@alexion.nl) via de “Stuur een test mail” knop