Organisatiegegevens invoeren

Voordat je allerlei functies in Alexion CRM wilt gebruiken moet je een aantal Organisaties en/of Personen invoeren. Alles wat je doet is immers met of voor Organisaties en/of Personen.

Kijk hier even naar de schermopbouw van Alexion CRM, zodat je begrijpt wat er met een aantal woorden wordt bedoeld. Of bekijk de korte instructievideo.

Open nu via het Hoofdmenu de Kaartweergave Organisatie in de Boomweergave.

Wanneer je al Organisaties hebt ingevoerd in Alexion CRM, verschijnen deze automatisch in de Lijstweergave.

In de Knoppenbalk zie je twee grijze knoppen; de knop om Op te slaan en de knop om te Annuleren. Deze knoppen zijn in deze modus uitgeschakeld en worden alleen actief als je een kaart aan het bewerken bent.

Maak een nieuwe Organisatiekaart aan door in de Knoppenbalk op de knop Nieuw Nieuwe kaart aanmaken te klikken.

Je krijgt nu een lege Organisatiekaart waarin je de gegevens van de Organisatie kan invullen. Als een kaart in de bewerkingsmodus is kun je de witte velden invullen. Na het invullen van de gegevens kun je de de kaart opslaan door op de Opslaan Gegevens opslaan knop te klikken. Alexion CRM vraagt je bij het opslaan of je een nieuwe of een bestaande Persoon wilt toevoegen.

Er zijn verschillende tabbladen waarin je de gegevens van een Organisatie kwijt kunt zoals: adresgegevens, banknummer, KvK, extra telefoonnummers etc

blank

Standaard opent de kaartweergave in het tabblad Algemeen. Als dit niet het geval is, open dan het tabblad Algemeen. Voer de naam van de Organisatie in bij Naam Officieel. Zodra je het veld verlaat verschijnt deze naam ook in veld Zoeknaam.

blank

Vul onder het tabblad Algemeen de adresgegevens van de Organisatie in. Bijvoorbeeld: Bieslookstraat 31-1, 9731HH, Groningen.

blank

Het land vul je in door op de koppelknop blank te klikken en het gewenste land te selecteren. TIP: Als u géén land invult wordt standaard NEDERLAND ingevuld. Dit is aan te passen via menu Extra > Bedrijfsgegevens.

blankblank

Vul nu de contactgegevens van de Organisatie in het veld contactgegevens. Bijvoorbeeld:

blank

blank

blank

Naast het ingevoerde adres kun je specifieke aantekeningen bijhouden die de Organisatie betreffen. Je wilt bijvoorbeeld onthouden dat ze net een prijs hebben gewonnen en daar bij een volgend contact aan herinnerd worden. Of kun je hier een (tijdelijk) opmerking plaatsen dat ze trage betalers zijn etc.

blank

Naast het veld aantekeningen staan drie hulpknoppen die je daarbij kunnen helpen.

De bovenste knop blank vult automatisch de datum in wanneer je er op klikt.

De tweede knop blank is om aantekeningen te kopiëren.

De derde knop blank is om aantekeningen te plakken