Persoonsgegevens invoeren

Voordat je allerlei functies in Alexion CRM wilt gebruiken moet je een aantal Personen en/of Organisaties invoeren. Alles wat je doet is immers met of voor Personen en/of Organisaties.

Kijk hier even naar de schermopbouw van Alexion CRM, zodat je begrijpt wat er met een aantal specifieke woorden wordt bedoeld.

Open nu via het Hoofdmenu de Kaartweergave Persoon in de Boomweergave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de kaartweergave Persoon kun je gegevens van Personen invoeren en koppelen aan een Organisatie. De Persoon wordt dan tevens een Werknemer. In de kaartweergave Persoon worden ook alle notities, documenten, en Projecten bijgehouden waar deze Persoon aan gekoppeld is.

Het venster opent automatisch en op alfabetische volgorde met een Persoon die reeds ingevoerd is. Net als bij de kaartweergave Organisatie kun je ook in de kaartweergave Persoon een nieuwe kaart openen door op de knop Nieuw te klikken.

blank

De opbouw van de kaartweergave Persoon is dezelfde als de kaartweergave Organisatie. Het invoeren geschied op dezelfde wijze. Voer de gegevens in op het tabblad Algemeen. Sla vervolgens de gegevens van de Persoon op door op de knop Opslaan blank te klikken. Er verschijnt een Wizard die je vraagt of je een Organisatie aan de ingevoerde Persoon wilt koppelen.

blank

Je kunt kiezen voor de optie Nieuwe Organisatie of Bestaande Organisatie. Wanneer je voor de Nieuwe Organisatie kiest verschijnt er een lege Organisatiekaart op je scherm. Je kunt hier een nieuwe Organisatie invoeren.

Als je voor de optie Bestaande Organisatie kiest kun je een bestaande Organisatie selecteren uit de getoonde lijst.

blank

Koppel de zojuist ingevoerde Persoon aan een reeds door jouw ingevoerde Organisatie. Dit doe je door een bestaande Organisatie te selecteren en op OK te klikken. Vervolgens verschijnt er een Werknemerskaart op je scherm. Bijvoorbeeld:

blank

Vul op de Werknemerskaart de gegevens in van de Persoon die je hebt ingevoerd. Klik daarna op OK. Je keert automatisch terug naar de kaarweergave Persoon of Organisatie. Daar zie je dat de zojuist ingevoerde Werknemer gekoppeld is aan de geselecteerde Organisatie?Persoon. Bijvoorbeeld:

blank

 

NB. Gegevens ingevoerd op de Persoons- of Werknemerskaart kan je in de Lijstweergave laten tonen. Meer informatie over het aanpassen van de Lijstweergave.