Stapelacties en herhalende taken

Met de aanvullende module “Herhalende taken en Stapelacties” kan je zowel een Notitie (Taak) zo in stellen dat als deze afgerond wordt er direct een nieuwe aangemaakt wordt, als een reeks Notities aanmaken bij een Organisatie of Project.

Stapelacties aanmaken

Voor het aanmaken van ‘n stapelactie ga je in de Boomweergave naar Hulptabellen > Stapelacties

Alexion CRM - Stapelacties aanmaken

Je kan aangeven wat het onderwerp moet zijn, hoeveel dagen deze na de vorige Taak/Notitie ingepland moet worden en of er wel/niet een standaard Gebruiker aan gekoppeld moet worden.

Door wel/niet een vinkje te zetten bij Project of Organisatie kan je aangeven waar deze Stapelactie voor bedoeld is. Ook kan je het type Project aangeven waarvoor deze getoond moet worden. In dit geval zijn dat “Maatwerk” projecten.

 

Op het tabblad “Memovelden” kan je ook nog standaard teksten opgeven die op de Notities ingevuld worden, bijvoorbeeld een aantal punten dat besproken moet worden.

Alexion CRM - Stapelacties memovelden

Je kan tot 20 Noties in één keer toevoegen.

Nu je de Stapelactie hebt gedefinieerd kan je deze gebruiken bij Organisatie en Project.

Alexion CRM - Stapelacties toepassen bij Project of Organisatie

Bij het aanmaken van een Stapelactie kan je zelf de begindatum kiezen. Vanaf dat moment worden dan de nieuwe Notities aangemaakt.

Herhalende Notities (Taken)

Met de optie Herhalende taken kan je op een Notitie aangeven of dit een eenmalige Notitie is of dat deze om de x-tijd terug moet komen.

Alexion CRM - Terugkeerpatroon aanmaken op Notitie

Je kan best veel instellen op het terugkeerpatroon:

Alexion CRM - Terugkeerpatroon instellen

In dit geval heb ik het ingesteld op elke eerste maandag van de maand, beginnend op 1 januari 2022 en voor onbeperkte duur.

Er zal nu bij het opslaan van deze Notitie gekeken worden of er nog Notities in de toekomst aangemaakt moeten worden. Er worden standaard drie opvolgende Notities aangemaakt. Wordt er een afgerond dan zal er automatisch weer een nieuwe worden aangemaakt. Verwijder je er een tussenin (bijvoorbeeld i.v.m. vakantie) dan wordt die ene keer overgeslagen.