Postcodeboek installeren en gebruiken

Het postcodeboek is een handige en tijdbesparende functionaliteit. Bovendien een goede controle voor de juistheid van het adres. Want bij het invullen van een postcode wordt na een enter of tab in het betreffende veld de bijbehorende straatnaam, woonplaats en het kengetal van het telefoonnummer in het postcodeboek opgezocht geheel geautomatiseerd ingevuld.

Vanaf versie 3.9 wordt gebruik gemaakt van een up-to-date online postcodeboek en is installatie niet meer nodig.

De installatie (voor versie 3.8 en ouder) kan op twee manieren

  1. Als je Alexion CRM opstart kan dit via menu Help > Download postcodeboek
    • Staat de optie Download postcodeboek er niet, dan is het postcodeboek reeds geïnstalleerd
    • Mocht deze optie niet lukken door bijvoorbeeld firewall instellingen, ga dan door naar optie 2 en download het postcodeboek handmatig
  2. Direct downloadenvanaf onze website:
    • www.alexion.nl/download/postalcode3.zip (download NIET meer aanwezig – depricated)
    • Het ZIP bestand uitpakken en postalcode.sqlite3 kopieren naar de map C:\Program Files\Alexion Software\Relation Manager\program

Werking van het postcodeboek in Alexion CRM

Na installatie van het postcodeboek moet je Alexion CRM opnieuw starten. Bij het invullen van een postcode wordt na enter of tab de bijbehorende straatnaam, woonplaats en het kental van het telefoonnummer gezocht.

Het door Alexion CRM bijgeleverde postcodeboek is slechts een hulpmiddel bij het invoeren van gegevens. Er wordt geen garantie gegeven op de volledigheid van deze gegevens. Controleer goed of de juiste straatnaam wordt gevonden, pas dit zonodig zelf aan. Ook kan het voorkomen dat nieuwe straatnamen (nieuwer dan ongeveer vanaf het jaar 2000) niet worden gevonden.