De opbouw van onze Alexion CRM software
in:  
Veelgestelde vragen Mijn Alexion

De opbouw van Alexion CRM

Als je Alexion CRM voor de eerste keer opstart, zie je dat de software is ingesteld op het Hoofdmenu. De andere 2 menu’s, Hulptabellen en Overige tabellen worden later uitgelegd. 

Het Hoofdmenu

Het Hoofdmenu is een overzicht van de standaard functionaliteit van Alexion CRM. Je kunt het Hoofdmenu gebruiken om direct met de belangrijkste functionaliteit van Alexion CRM te beginnen. 

Het is vooral voor startende gebruikers handig om op terug te kunnen vallen. Al snel zul je ervaren dat je al snel gebruik maakt van de Knoppenbalk (punt 2 van het schermoverzicht) en de vele sneltoetsen.

  • Door 1 x te klikken op het  teken voor Hoofdmenu of dubbel te klikken op Hoofdmenu, open je het onderliggende menu.
  • Vervolgens kun je de verschillende schermen openen door op de items in het getoonde menu te klikken.

 

 

Het schermoverzicht 

Activeer via   (links op het scherm) het onderliggende menu. Klik vervolgens op Organisaties en je ziet de indeling zoals hiernaast weergegeven. Het enige verschil is natuurlijk dat jij nog gegevens hebt ingevoerd.

1. De Boomweergave

De Boomweergave is de centrale navigatieplek van Alexion CRM.

  • Door 1 x op de menu-items te klikken open je het bijhorende scherm er naast.
  • Door 1 x op de  tekens voor de kopjes te klikken of dubbel te klikken op de menu-items, open je de onderliggen verzamelingen.

2. De Knoppenbalk

Met de 11 knoppen van de knoppenbalk kun je een aantal acties in gang zetten. De acties zijn altijd van toepassing op het geopende scherm. 

Via Mouse-over teksten (muis pijl boven de knop houden) kun je zien welke voor welke actie een knop is bedoeld. 

3. De Kaartweergave – Het Hoofdscherm

Het Hoofdscherm laat zien wat je in Boomweergave hebt aangeklikt. In ons voorbeeld is het de Organisatiekaart. Klik je op Personen of Projecten dan zie je het daarbij behorende scherm verschijnen. Let op, alle schermen zijn voorzien van tabbladen waarop aanvullen informatie kan worden vastgelegd.

4. De Kaartweergave – Het Verkooppanel

Het verkooppanel is na de eerste keer opstarten niet geactiveerd en dus niet zichtbaar. Op het verkooppanel kun je vooral verkoop gerelateerde informatie vastleggen. Klik hier om te zien hoe je het Verkooppanel kunt activeren.

5. De Lijstweergave

Zodra je in de Boomweergave iets hebt aan geklikt zie je een overzicht van invoer van het betreffende scherm in de lijstweergave. De Lijstweergave vind je altijd onder een Kaartweergave.  De kolommen van de lijstweergave kunnen door de gebruiker worden bepaald.